Slagerij/Traiteur Maurice & Tom - Hoogstraat 36/1, 9260 Schellebelle (Oost-Vlaanderen)

Over Maurice & Tom

Dagelijks een mooi gevulde toonbank met verse & zelfgemaakte producten

Maurice & Tom? Tom & Maurice?

Vandaag de dag is Tom de zaakvoerder van slagerij Maurice & Tom in Schellebelle. Samen met zijn team zorgt hij dagelijks voor een mooi gevulde toonbank met verse en vooral zelfgemaakte producten.

Maar dat was ooit anders…

Maurice en Nicole zijn de oorspronkelijke oprichters van de slagerij. In januari 1982 namen ze de slagerij over van Edegard, gevestigd op de Hoogstraat 100 te Schellebelle.

Al snel bleek de winkel te klein en werd uitgekeken naar een nieuwe locatie.

Op het huidige adres stonden vroeger een opslagplaats van meubelen en een paar rijhuisjes. Deze werden gesloopt om er een nieuwe slagerij te bouwen, die in juni ‘87 de deuren opende.

In 1987 kwam Tom ten tonele. Nadat hij zich kwam aanbieden (en werd aangenomen) om op leercontract te komen werken, was het liefde op het eerste gezicht tussen hem en Annelies, de oudste dochter van Maurice.

Ze trouwen in 1996 en hebben intussen 3 zonen (Emile, Simon & Victor). Tom is dus niet de zoon van Maurice, zoals velen wel eens durven denken.

In 1999 namen Tom en Annelies de slagerij over, om ze in 2004 volledig te renoveren. Sinds de vernieuwing nam het cliënteel van de slagerij toe en werden de eerste personeelsleden aangenomen.

Onder andere een kokkin en een winkeljuffrouw versterkten het team. In de jaren die volgden bleef de verkoop stijgen, waardoor men ook het team is blijven versterken.

Maurice is op welverdiend pensioen.